top of page
Oneday.jpg

Guruwe Art Centre

Zimbabwe

150 km ten noord-oosten van Harare in Zimbabwe, in de bergen tegen de grens met Mozambique aan, bevindt zich het kunstenaarsdorp Tengenenge. Het is in de zestiger jaren van de vorige eeuw gestart door voormalig tabaks-farmer, Tom Blomefield. Ten tijde van de internationale boycot van toen Zuid-Rhodesië is Blomefield met 120 beeldhouwers deze gemeenschap begonnen. De beelden uit Zimbabwe zijn wereldberoemd geworden. 


In 2022 heeft Vhufuli Art het ontstaan van een nieuwe beeldhouwer community ondersteund in Guruve, niet ver van Tengenenge. Met de overname van Tengenenge door de Zimbabwaanse overheid, wilden een groep van circa 30 beeldhouwers zelfstandig verder onder aanvoering van Kelvin Ferenandes. Met veel enthousiasme groeit deze community van gepassioneerde beeldhouwers die het unieke Zimbabwaanse talent zo kunnen onderhouden en ontwikkelen.


De stichting heeft een stuk land aangekocht, en een shelter, omheining en toiletten meegefinancierd. De kosten hiervoor worden geleidelijk aan terugbetaald bij onze aankoop van hun sculpturen.

Kijk wat ze maken
bottom of page